+385 919 190 160  
  info@ild.hr

ABS Safety

SIGURAN RAD

ABS Safety®

Sigurnost se smatra važnom za razmatranje za svakog koji je uključen u procesu izgradnje i održavanje objekta od projektanta, inženjera zaštite na radu, vlasnika zgrade te izvođača radova, koji trebaju zajedno omogućit djelatniku rad na siguran način.

Rad na visini rizična je aktivnost treba provoditi na siguran način jer je najčešći uzrok smrti i teških ozljeda na radu pad sa visine. Primjena zaštitnih sustava, uvježbanost sudionika te planiranje i nadzor radova od presudne su važnosti za sigurnost rada na visini. Sprječavanje nezgoda je postalo sve važnije pitanje zadnjih godina. Pridržavanje sigurnosnih mjera i primjena propisa zaštite na radu bi trebala biti prioritet.

Tvrtka ILD pruža vam cjelovito uslugo projektiranja, stručnog izvođenja te održavanja i godišnjih pregleda sustava za zaštiti od pada sa visine po evropskim standardima. ILD d.o.o. predstavnik je specijaliziranog njemačkog proizvođača sigurnosnog sustava za zaštito od pada ABS Saftey.

Prednost montaže sigurnosnog sustava ABS Safety®:

Besplatna izrada projekta (PDF/DWG) i troškovnika (opis stavka i ocjena troška)

Tipska rješenja za sve vrste konstrukcija i krovova

Stručno izvođenje sustava od projekta do završne dokumentacije (potvrda o ispitivanju, certifikati te upute za održavanje)

Tvrtka ILD pruža vam cjelovito uslugo projektiranja i stručnog izvođenja sustava za zaštiti od pada po evropskim propisima.

SIDRIŠTA

Sidrište je naprava za učvršćivanje koja je svojom strukturom vezana za nosivo konstrukcijo objekta na koju se radnik preko komponenti sustava zaštite od pada može vezati i osigurati siguran rad. Sustav ABS Safety tipskih sidrišta omogućava pričvršćivanje u sve vrste nosivih konstrukcija objekta.

ZAŠTITNA OGRADA

Na horizontalnim površinama učinkovita mjera zaštite je rubna zaštita koja ne dozvoljava da dođe do pada i time uklanja opasnosti od pada i prihvaćene su kao odgovarajuća zaštitna mjera od pada s visine. Prilikom gradnje ili druge vrste građevinskih poslova, kao i u slučajevima kada oprema za zaštitu od pada još nije postavljena potrebno je postaviti privremenu zaštitnu ogradu. Sustav rubne zaštite sastoji se od elemenata ili sistemskih elemenata.

ZAŠTITNI SUSTAV OD PADA SA VISINE

Naprave za zaustavljanje pada mogu biti postavljane na horizontalnim i vertikalnim vodilicama. Kod horizontalnih vodilica klizač slobodno klizi, a na vertikalnim vodilicama klizač mora sadržavati linerijalni lokator koji će ga u trenutku pada na mjestu blokirati. Takvu vrstu visinske zaštitne naprave treba pričvrstiti na posebna, za tu namjenu određena mjesta (sidrišta), pri čemu se cijeli takav sustav mora dimenzionirati i ispitati u skladu s namjenom.