RavNI KROV pROPUŠTA – DETEKCIJA pROPUŠTANJA RAVNOG KROVA

Kada ravni krov propušta krajnje je vrijeme za akciju, jer je prokišnjavanje ravnog krova sigurno već uzrokovalo štetu. Obično ravni krov ne propušta tamo gdje unutar objekta zapazimo prokišnjavanje, već je točku prokišnjavanja ravnog krova potrebno otkriti. Detekciju propuštanja krova najbolje je prepustiti stručnjacima, koji će posebnim metodama i korištenjem opreme za detekciju propuštanja otkriti prokišnjavanje ravnog krova.

Ovakvu vrstu stručnosti nudi vam i poduzeće ILD Slovenija. Mjesto na kojem vaš krov propušta otkrit će pomoću različitih metoda i uređaja. Nakon pregleda ravnog krova za vas će biti sastavljeno izvješće o ustanovljenim pogreškama i prijedlozima sanacije, koji su potrebni kako bi se spriječilo daljnje širenje štete. Prije sanacije pružit će vam i odgovarajuće sušenje ravnih krovova.

 

 

Prokišnjavanje ravnog krova je posljedica neprikladnih materijala i izvedbe

Vodotijesnost ravnog krova omogućavaju stručna izvedba i odgovarajući hidroizolacijski materijal. Kako ravni krov ne bi propuštao važno je redovito obavljati održavanje krovova, koje obuhvata pregled stanja najmanje dva puta godišnje i eliminiranje potencijalnih oštećenja  i netijesnosti. U obratnom slučaju prokišnjavanje ravnog krova sasvim je logična posljedica.

Test dimom i test vodotijesnosti ravnog krova uporabom vode najčešće su metode za provjeravanje vodotijesnosti ravnih krovova. Tijekom testa dimom generatorom ubrizgavamo dim ispod hidroizolacijskog sloja. Tamo gdje se dim pojavi moguć je i prolaz vode ispod hidroizolacije. Osim klasičnog testa vodom možemo koristiti i UV test, tijekom kojeg u vodu  dodajemo tekućinu, koja je vidljiva samo na UV svjetlosti.

Ako vaš ravni krov propušta, u ILD Slovenija (International Leak Detection ILD®) nude vam jednostavno, učinkovito i provjereno rješenje. Postupkom EFVM® i sustavom ProtectSys® oštećena mjesta moguće je otkriti i prije nego što dođe do opasnog prodora tekućina.

 

Sušenje ravnih krovova

Kako eliminirati posljedice koje uzrokuje prokišnjavanje ravnog krova? S obzirom na to da je sušenje ravnih krovova intenzivnim zagrijavanjem prostora ispod krova i desetominutnim zračenjem više puta dnevno presporo, za sušenje ravnih krovova najbolje je uporabiti kondenzacijske odvlaživače zraka. Uz odgovarajuće zagrijavanje prostora svaki od njih može oduzeti  iz zidova i podova od 50 do 70 litara vode dnevno. Najbrže odstranjivanje vode iz sloja toplinske izolacije podova je prisilno sušenje ubrizgavanjem zraka u probušena udubljenja i nakon toga odvlaživanje zraka. Na taj način materijal se odgovarajuće osuši za deset do četrnaest  dana. 

Ako ravni krov propušta ne odlažite i obratite se za pomoć našem poduzeću.