Preventivno ODRŽAVANJE KROVOVA oTkriva UZROČNIKE ILI  POTENCIJALNA OŠTEĆENJA

 

Održavanje krova ili krovišta je specijalizirana djelatnost poduzeća ILD Slovenija. U svakodnevnoj praksi susrećemo se i s tekućim, interventnim eliminiranjem prokišnjavanja krovova uklanjanjem raznih oštećenja krovišta, koja nastaju primarno zbog zanemarivanja redovitog održavanja. Ta oštećenja na krovu odnosno  neizvršavanja tekućeg održavanja ponekad mogu biti kobna za krov i u krajnjem slučaju mogu podrazumijevati potrebu za zamjenom cjelokupnog krovišta i ostalih sastavnih komponenti krova. U nekim slučajevima mogu uzrokovati i štetu u prostorima ispod krova. Zato smo se u našem poduzeću odlučili uvesti redovito  preventivno servisiranje krovova. Preventivno održavanje krovova i detekcija propuštanja ravnih krovova   omogućavaju pravovremeno otkrivanje pogrešaka i njihovo eliminiranje. Na ovaj način dugoročno jamčimo  besprijekornost vašeg krova.

 

Sušenje nakon poplava

Mokre konstrukcije podova, pregradnih zidova i namještaja zgrada treba osušiti u sklopu svake sanacije. Učinkovito sušenje natopljenih zidova potrebno je obaviti odmah nakon poplava, odnosno nakon što voda oteće.

S obzirom na to da je sušenje nakon poplava vrlo sporo, najbolje je u prostore namjestiti kondenzacijske odvlaživače (isušivače) zraka. Oni pružaju znatno brže sušenje nakon poplava, jer uz odgovarajuće zagrijavanje  prostora oduzmu iz zidova i podova od 50 do 70 litara vode dnevno.

 

Detekcija propuštanja ravnih krovova važna je  za učinkovito održavanje krovova

Često se događa da ravni krov ne propušta točno na mjestu na kojem unutar objekta zapazimo prokišnjavanje, stoga moramo potražiti pravu lokaciju pogreške. Za besprijekorno održavanje krovova moramo potražiti  stručnjaka za detekciju propuštanja ravnih krovova, koji će posebnom opremom otkriti sva oštećenja na krovu. Detekcija propuštanja ravnih krovova izvodi se različitim metodama, kao što su termografija, test dimom, test vodom, kontaktni higrometar i električni test ravnog krova (EFVM®). Taj test nam naročito pomaže otkriti oštećena mjesta, čak i prije prodora opasne tekućine. Električni test ravnog krova vrlo je važan kako za dovršavanje novogradnji tako i za učinkovitu sanaciju prokišnjavanja, a ujedno i za naknadno održavanje krovova.

U poduzeću ILD Slovenija nakon pregleda krova, u koji spada i detekcija eventualnih propuštanja ravnih krovova i pregled vodotijesnosti rezervoara za vodu, sastavimo za vas izvješće o ustanovljenim pogreškama i prijedlozima oko sanacije, koji su potrebni kako bi se spriječilo daljnje širenje oštećenja na zgradi. Savjetujemo i kako izvesti učinkovito sušenje nakon potencijalnih poplava.

 

Najbolje rješenje, naravno, predstavlja redovito preventivno održavanje krovova, zato ne oklijevajte - posjetite našu web-stranicu i provjerite što nudimo.

 

Dobro došli!