DETEKCIJA PROKIŠNJAVANJA - EFVM®

EFVM® (Electric Field Vector Mapping® – vektorsko preslikavanje električnog polja) je metoda za detekciju propuštanja, koja temelji na mjerenjima struje. Naš postupak je inovativan i ujedno jednostavan.

Na površinu nanosimo tanak vodeni film, koji omogući uspostavljanje niskog električnog napona. Indikator za proboj površinske membrane je uspostavljanje protoka elektrona, što  je primjetno pri uzemljenju.

Ovo znanje našim tehničarima omogućava detekciju svih postojećih oštećenih mjesta točkovnom preciznošću, neovisno o njihovoj veličini i strukturi. 

EFVM

Ovo znanje našim tehničarima omogućava detekciju svih postojećih oštećenih mjesta točkovnom  preciznošću, neovisno o njihovoj veličini i strukturi. 

 

EFVMEFVM

Nakon testa oblikuje se stručno mišljenje s točnim rezultatima mjerenja. Svako mjesto propuštanja  dokumentiramo zajedno s pronađenom lokacijom i strukturom, slikama i grafičkim prikazima. Izradi se naime cjelovito izvješće o pogreškama, na temelju kojeg je moguće eliminirati oštećenja bez nepotrebnih troškova.

 

 

(UV) TEST VODOM

Za detekciju propuštanja koristimo UV test i klasičan test vodom. Tijekom UV testa u vodu dodamo tekućinu, koja je vidljiva samo na UV svjetlosti.

TEST DIMOM

Tijekom ovog testa dim ubrizgavamo generatorom ispod hidroizolacijskog sloja. Tamo gdje dim dospije na površinu moguć je i prolaz vode ispod hidroizolacije. Ovim testom otkrivamo potencijalne uzroke prokišnjavanja, naročito na ravnim krovovima, terasama, balkonima, propusnim mjestima unutar zgrade,…

Dim koji smo stvorili nije štetan (sličan je onom na glazbenim događanjima)   i ne ostavlja miris.

Test dimom  Test dimom  Test dimom

TERMOGRAFSKI PREGLEDI

Termografski pregled toplinskih izolacija infracrvenom kamerom pomaže nam otkriti toplinske mostove na krovovima i fasadama, pogreške u izgradnji, vlagu u zidovima i izvor prokišnjavanja, propusna mjesta prozora i vrata, pogreške u hidroizolaciji krovova, pogreške u skrivenim instalacijama toplovodnih sustava i podnog grijanja. Infracrvena kamera pomaže nam pri kontroliranju gubitka topline u zgradi.

 

Termografski pregled

MJERENJE VLAGE

Vlagu mjerimo kontaktnim higrometrom, koji nam pomaže otkriti mjesta s prekomjernom  količinom vlage. Takva mjerenja nam omogućavaju precizno određivanje mjesta prokišnjavanja.